waarom deze training

Mensen met een commerciŽle functie hebben veelal eigen initiatief en doorzettingsvermogen. Want alleen over die paden waar uw concurrent nog niet ging, kunt u goede winst maken. Doorzettingvermogen, omdat die paden nou eenmaal wat lastiger begaanbaar zijn dan gebaande wegen. Kortom, ze gaan hun eigen gang, en dat is goed ook! Houd daarbij wel in de gaten dat het niet verwordt in een īieder voor zichī. Het is goed om in het commerciele team, binnendienst ťn buitendienst, op elkaar ingespeeld te zijn. Goed om daar actief zorg aan te besteden. Niet alleen de communicatie en samenwerking onderling, maar ook afdelingsoverschrijdend. Samenwerking tussen het commerciŽle team en al die ander teams die er in een bedrijf bestaan. Denk daarbij aan projectleiders, service, ontwikkeling, ...
In deze training gaan we niet alleen in op specifieke procedurele kanten, zoals rapportage, maar ook op de menselijke kant in het samenwerken. Met respect voor ieders sterke en zwakke kanten.

voor wie

Deze training is bedoeld voor bedrijven die de gang van zaken rondom het commerciŽle traject willen stroomlijnen. Daar waar de procedurele kant van het werk al is geregeld, maar waar het gevoel bestaat dat er door goede samenwerking, interne communicatie en teamvorming nog meer te bereiken is. Voor bedrijven die oog hebben voor het belang van zowel de formele als ook de informele organisatie. De training is ook heel geschikt in organisaties waar men de medewerkers wil motiveren om afdelingsoverschrijdend mee te denken en zich daarin pro-actief op te stellen. Let wel, dit zijn intensieve trainingen waarin men veel van zichzelf leert. Waar nodig werkt gerichte persoonlijke coaching ondersteunend.

voordelen

- herkennen van eigen positieve inbreng in het team
- werken aan de eigen persoonlijke minpunten
- samenwerken vanuit wederzijds respect voor elkaars kwaliteiten en handvatten
- optimaal gebruik maken van de individuele kwaliteiten van alle medewerkers
- soepel als afdeling / team aansluiten aan de rest van de organisatie
- als team situaties juist kunnen inschatten en aanpakken
- goed omgaan met stressvolle situaties, ook op persoonlijke vlak
- teleurstellingen en verlies van efficiency voorkomen door heldere open werksfeer

technisch commercieel team trainingen overzicht